Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Oldřich Vlasák opět podpoří firemní sportovce a FAIR PLAY BUSINESS

Asociaci firemních sportů je velkou ctí a radostí přivítat vzácného hosta v rámci letošního setkání firemních týmů. Pan Oldřich Vlasák, místopředseda Evropského parlamentu, podpoří i v letošním roce svou přítomností účastníky Českých sportovních firemních her tentokrát zimních na Štrbském plese. Přítomnost pana Vlasáka jako patrona myšlenky FAIR PLAY BUSINESS je vždy připomenutím, že jedním z hlavních cílů firemního sportu je do firemních kultur a českého byznysu přinášet  fair play hodnoty a sportovní atmosféru, aby i ta se stala standardní charakteristikou českých firem známou a ceněnou v zahraničí. K myšlence FAIR PLAY BUSINESS se v roce 2012 přihlásilo více než 50 firem a stala se součástí jak jejich interních hodnot, tak i společenské odpovědnosti (CSR aktivit) těchto firem.

ČESKÉ SPORTOVNÍ FIREMNÍ HRY

Připojujeme všem FAIR PLAY firmám poděkování a zveme další firmy k podpoře fair play atmosféry v českém byznysu.www.asociacefiremnichsportu.cz  

Již v roce 2012 se pan Vlasák zúčastnil jak společenského, tak sportovního programu Českých sportovních firemních her a předal ocenění nejúspěšnějším firemním týmům. I v letošním roce budou mít firemní sportovci možnost setkat se s panem Vlasákem a to jak na sjezdovce, tak v rámci společenských večerů.

 

Těšíme se na opětovné setkání s panem Vlasákem. Naše česká výprava bude ve Vysokých Tatrách jistější i díky jeho patnáctiletým zkušenostem ve službách Horské služby.

Oldřich Vlasák, místopředseda Evropského parlamentu

http://www.vlasak.eu/  

Královéhradecký patriot

Oldřich Vlasák se narodil 26. 11. 1955 v Hradci Králové, kde žije dodnes. Po absolvování matematicko-fyzikální větve gymnázia J. K. Tyla v Hradci Králové pokračoval ve studiu na Strojní fakultě ČVUT - katedře techniky a prostředí v Praze, které v roce 1980 úspěšně ukončil.

Profesní dráha

Nejprve pracoval ve výzkumu jako odborník v oblasti životního prostředí. Při své práci ve Výzkumném ústavu potravinářské a chladicí techniky i v Kovoprojektě Praha uplatnil několik patentů a mnoho zlepšovacích návrhů.

Následně působil jako manažer v soukromém sektoru. Vyjednal vstup dvou zahraničních společností Marius Pedersen a BWM do spolupráce měst Hradce Králové a Pardubic při moderním způsobu nakládání s odpady - zřízení první řízené skládky v regionu. Jako ředitel společnosti East Bohemian Airport dosáhl otevření vojenského letiště civilnímu provozu s více než 800 lety a 10 000 odbavenými pasažéry ročně. Oldřich Vlasák absolvoval několik odborných stáží ve Velké Británii, Německu, Dánsku a USA. Zveřejnil řadu článků a statí v odborných časopisech, spolupodílel se na několika specializovaných publikacích.

Vstup na domácí politickou scénu

Své zkušenosti manažera v soukromém sektoru se rozhodl uplatnit v komunální politice. V roce 1994 byl jako kandidát za Občanskou demokratickou stranu zvolen do Zastupitelstva Hradce Králové a stal se členem Rady města. Od roku 1998 byl jeho primátorem. Jako primátor přeměnil se svým týmem Hradec Králové v město plné zeleně příjemné pro každodenní život, kde se rozvíjí turistický ruch a kde se pořádají kongresy. Město dokázalo přilákat zahraniční investory, udržet nízkou nezaměstnanost a snížit kriminalitu.

Oldřich Vlasák je přesvědčen, že co nejvíce politických rozhodnutí má být přijímáno co nejblíže občanům tj. na místní úrovni. Fungující obce a města jsou totiž motorem ekonomického, kulturního i sociálního rozvoje. Z těchto důvodů se rozhodl prosazovat zájmy měst a obcí také na národní úrovni. V roce 2000 byl zvolen místopředsedou Svazu měst a obcí ČR zodpovědným za zahraniční spolupráci a od roku 2001 je jeho předsedou. V červnu 2011 byl zvolen místopředsedou pro evropské záležitosti SMO ČR.

Vstup na evropskou politickou scénu

Myšlenku posilování role samospráv dlouhodobě prosazoval také v evropské politice. Zastupoval města a obce v organizacích Rady Evropy, ve Výboru regionů EU. Aktivně působí v Radě Evropských municipalit a regionů, je výkonným prezidentem této organizace, která hájí zájmy samospráv na evropské úrovni.

Práce v Evropském parlamentu

Své přesvědčení, své zkušenosti i pětiletou praxi z práce v evropských institucí se rozhodl zúročit v Evropském parlamentu, jehož poslancem byl v roce 2004 zvolen. Přestože Evropská unie nevylučovala sloučení primátorské funkce s poslaneckou prací, rozhodl se Oldřich Vlasák věnovat intenzivně práci v Evropském parlamentu, proto z funkce primátora města koncem října roku 2004 odstoupil. Nadále však zůstal zastupitelem města Hradec Králové. V Evropském parlamentu byl ve volebním období 2004 - 2009 členem nejsilnější ze sedmi politických frakcí - skupiny Evropské lidové strany a Evropských demokratů (EPP - ED). Byl členem regionálního výboru, ve výboru pro dopravu a cestovní ruch byl náhradníkem. Dále byl členem meziparlamentní delegace Evropského parlamentu pro spolupráci s Andským společenstvím.

Pokračování práce v Evropském parlamentu – druhé volební období

Do Evropského parlamentu byl opětovně zvolen v roce 2009, když kandidoval na třetím místě na listině Občanské demokratické strany. V europoslaneckém klubu této strany byl zvolen pokladníkem. Je členem politické skupiny Evropští konzervativci a reformisté, kde působí jako koordinátor pro regionální rozvoj. Pokračuje v práci ve výborech pro regionální rozvoj a pro dopravu a cestovní ruch. Současně působí v delegacích pro Smíšené parlamentní shromáždění s Afrikou, Karibikem a Pacifikem, v delegaci pro vztahy s Mercosurem a Parlamentním shromáždění EU-Latinská Amerika.

Člen Občanské demokratické strany

Oldřich Vlasák je dlouholetým členem Občanské demokratické strany, několikrát byl zvolen členem její republikové Výkonné rady.

Jazykové znalosti, rodina a záliby

Oldřich Vlasák hovoří anglicky, rusky a pasivně německy. Je ženatý a má tři děti. K jeho zálibám patřil a stále patří sport, hraje volejbal, věnuje se cyklistice a lyžování. Více než patnáct let byl dobrovolným členem Horské služby.

Autor: Jiří Kastner | čtvrtek 7.3.2013 7:09 | karma článku: 3,55 | přečteno: 82x
  • Další články autora

Jiří Kastner

Fyziomeditace mne nadchla !

Celý život se pohybuji ve světě sportu, ať už vrcholového nebo kondičního a rekreačního. Pro vlastní udržení kondice jsem zkusil hodně tradičních i alternativních forem cvičení. Ale zkušenost s lekcí FYZIOMEDITACE mne dokázala překvapit - pozitivně !

24.11.2013 v 22:37 | Karma: 5,43 | Přečteno: 295x | Diskuse| Osobní

Jiří Kastner

Jak být druhým pozitivním zážitkem ?!

Doma v Evropě pracuji v byznysu, kde zážitek má důležitou roli a hledání silných zážitků patří v dnešní době v podstatě mezi módní trendy. Zážitky si kupujeme k narozeninám, k vánocům a čím více adrenalinu tím více zážitek ( prý !). Před několika týdny jsem cestoval po oblastech nazývané severní Indie, Kašmír, Ladakh nebo Malý Tibet. Pro mne to budou jednou provždy oblasti skutečných zážitků.

24.11.2013 v 0:05 | Karma: 8,23 | Přečteno: 305x | Diskuse| Společnost

Jiří Kastner

Moudrost, poznání a vzorce úspěchu

Jaké hodnoty musí člověk do svého života zařadit, aby s největší pravděpodobností naplnil vzorec úspěchu k pozitivnímu výsledku a vnitřní spokojenosti ? Jaké lidské hodnoty a vzorce chování vedou k úspěchu a pocitu štěstí ?

30.9.2013 v 20:35 | Karma: 7,80 | Přečteno: 288x | Diskuse| Společnost

Jiří Kastner

Dobrovolnictví, meditace, koučink a česká mentalita

Mgr. Jiří Kastner, MBA, kouč a mentální trenér společnosti KASTY.CZ strávil 5 týdnů v severní Indii, Himalájích, Ladakhu, Kašmíru a Malém Tibetu. Tak jako jsou tyto oblasti krásnou směsicí kultur, náboženství a přírodních podmínek, tak i jeho cesta a dalších členů týmu firmy KASTY.CZ měla několik cílů: I. Vedení výuky na místní škole v Mulbekhu jako forma firemního dobrovolnictví s týmem Brontosauři v Himalájích. II. Meditace, osobní rozvoj, mentální trénink a nové podněty pro koučink firemních týmů, manažerů a sportovců v ČR.

22.9.2013 v 10:46 | Karma: 7,13 | Přečteno: 516x | Diskuse| Ekonomika

Jiří Kastner

AFS - tělesná výchova ve škole v Himálajích v Malém Tibetu

Historicky první výuka tělesné výchovy dětí na škole v Mulbekhu !!! Mgr. Jiří Kastner, MBA, předseda představenstva Asociace firemních sportů, o.s. a iniciátor řady projektů v oblasti firemního dobrovolnictví se stal součástí skupiny dobrovolníků, kteří vyráží s organizací Brontosauři v Himálajích v červenci pomáhat do školy v Malém Tibetu.

5.5.2013 v 22:41 | Karma: 5,55 | Přečteno: 217x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hromadná nehoda u letiště blokuje Pražský okruh, jedno z aut je na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  17:56

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly na 27. kilometru Pražského okruhu, kde...

Řidič auta taženého na laně si zamkl volant, neovladatelný vůz skončil v kolejišti

29. dubna 2024  17:52

K neobvyklé nehodě vyjížděli policisté a hasiči na místo nedaleko Hanušovic na Šumpersku, kde...

Česko a Německo sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, řekl Pavel

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  17:20

Česko a Německo podle prezidenta Petra Pavla sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, na...

Čarodějnice bez ohňů? V části Česka vydali zákaz, hrozí požáry

29. dubna 2024  15:14,  aktualizováno  17:02

Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 461x
Mgr. Jiří Kastner, MBA

jiri.kastner@kasty.cz

Jiří Kastner pracuje s manažery, majiteli firem a sportovci jako osobní kouč a mentální trenér pro rozvoj jejich osobnosti, psychickou připravenost a odolnost s cílem úspěchu v jejich činnosti a duševní spokojenosti v osobním životě.

Jiří Kastner je zakladatel a člen představenstva Asociace firemních sportů a zdraví, která sdružuje firmy a organizace, které podporují sport a tělovýchovu u svých zaměstnanců a v České republice obecně.

Seznam rubrik